La FAGEM entrevista Josep Lluis Vidal, director de Ràdio Marina

Aina Perich Corniel,


Ràdio Marina ha iniciat aquest 2022 una nova etapa sota la gestió i direcció de Josep Lluís Vidal. El canvi es produeix després de tancar un acord amb la propietat per a l’explotació empresarial de l’emissora amb l’arrendament de les llicències. Vidal, professionalment lligat al món de la ràdio des de fa molts anys i que coneixia l’emissora perquè va treballar durant 8 anys, vol unir en aquesta aventura empresarial les seves dues passions: la ràdio i el món digital.


- Com està sent la nova etapa de Ràdio Marina?

La nova etapa està sent il·lusionant, emocionant i a la vegada estressant, dos cares de la mateixa moneda. Al final, no hi ha res que valgui la pena que no requereixi un esforç i com en tot projecte empresarial certa incertesa. En aquests gairebé 7 mesos que porten al capdavant del projecte ens estem trobant moltes coses bones. A nivell professional han estat mesos de veure en quin posicionament ens trobem com a empresa i com a mitjà, fer diagnosi i implementar canvis per poder mirar endavant. Els inicis sempre són una mica mogudets i aquest no és una excepció.

- En quin context es va plantejar invertir en un mitjà de proximitat i quines expectatives hi ha posades en aquest projecte?

Decideixo fer l’aposta per Ràdio Marina, que ara farà 40 anys, perquè crec que necessitava una empenta per entrar al món digital i recuperar el mercat que com a mitjà ha perdut als darrers15 anys al no entrar en la competició digital. Les expectatives són molt altes perquè és una marca consolidada i amb prestigi, amb un mercat indiscutible. La ràdio, en general, funciona com a producte empresarial i amb Ràdio Marina ens trobem amb una marca que té recorregut per davant i una línia de negoci en l’àrea digitalper descobrir, créixer i explorar fent moltes coses. La radio com a mitjà tradicional se l’ha volgut donar per morta moltes vegades però no és cert. La ràdio està aguantant molt bé l’empenta de l’era digital i crec que la combinació ràdio més internet té un potencial enorme

- La digitalització del mitjà era un dels principals objectius. Quines passes s’estan fent en aquesta línia?

La digitalització és un dels puntals del projecte i les primeres passes del projecte ha sigut ordenar i dinamitzar les xarxes socials i obrir perfil a Instagram. El projecte que jo liderava abans, el 360.cat, s’ha integrat a Ràdio Marina i estem aprofitem el nostre coneixement per posar-lo a disposició del nou projecte. Des de finals d’abril ja tenim nou web corporatiu de l’emissora, un portal de continguts digitals que serà un dels puntals del projecte i que vol ser el referent informatiu de la zona.

 

-Quina relació voleu establir amb les empreses de la comarca i amb la FAGEM?

La relació ja existeix però volem ampliar-la oferint a les empreses de la comarca noves propostes de comunicació i màrqueting perquè ens vegin com una ajuda a l’horade ser més visibles i ser rellevants per als seus públics objectius. Per a nosaltres la FAGEM representa a tot el teixit empresarial comarcal i com part d’aquest teixit volem formar-hi part perquè anar tots junts i a la una ens ajuda a fer front a incerteses comunes.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies